GREYHOUNDS

De ellende van de Greyhounds (windhonden) is ernstig en helaas niet al te bekend.

Greyhounds worden geassocieerd met snelheid en daarom met hondenraces, en maar weinig mensen weten wat voor leed daar bij komt kijken.
Dit is een zogenaamde "sport". Maar wat nog minder mensen weten dat er ook gejaagd wordt met deze honden.

Het lijden van deze honden is vreselijk en het geld wat met deze honden wordt verdiend is buiten proporties.

In 1999 heb ik 3 van deze geweldige honden geadopteerd (zie foto) en het was toen dat ik met hun stille lijden werd geconfronteerd. Deze 3 wezens zijn voor mij meer dan alleen maar honden, ze zijn een deel van mijn leven geworden.

Windhondenrennen is niet wat het lijkt. Zodra deze honden niet meer presteren worden de meesten van hen op een gruwelijke manier afgemaakt, in Ierland bijvoorbeeld worden ze op de spoorrails vastgebonden en dan overreden door een trein. Waarom? De jachthonden wacht een nog wreder lot, ze worden in Spanje opgehangen, als ze goed gepresteerd hebben aan een hoge tak in een boom, hebben ze minder goed gepresteerd is hun lot het ophangen aan een lagere tak, zodat hun achterpoten nog de grond raken, hun doodsstrijd kan dan dagen duren, totdat ze volkomen uitgeput zijn en zichzelf ophangen omdat ze door hun achterpoten zakken.
 
In Amerika bestaan er windhondenfarms, recent zijn er massagraven ontdekt waarin meer dan 10.000 windhondenlichamen lagen, allen doodgeschoten.

Het misbruik in de jacht is vreselijk. Door hun snelheid worden ze gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen, hazen en kleine wilde zwijnen. Als ze niet langer de snelheid hebben, of zodra het jachtseizoen voorbij is en ze niet langer nodig zijn worden ze gedood. De honden worden soms zelfs gebruikt als levend aas voor de haaienjacht. Hiervan is fotografisch bewijs, maar we willen dit niet op de website zetten omdat dit als te schokkend ervaren kan worden en dit mensen kan traumatiseren.

De waarheid is hard en velen van U hebben hiervan geen weet.

Deze website is gemaakt om hier meer bekendheid aan te geven. Het lijden van deze prachtige dieren moet stoppen. Wij willen de stem zijn van deze honden, omdat ze niet voor zichzelf kunnen spreken.
We willen ze beschermen tegen uitbuiting en een vreselijke, gruwelijke dood.

Dus alstublieft, help ons dit wereldkundig te maken. Deel de kennis die U hier opdoet en voor meer informatie neem contact op met ons. 
 
Help ons hun stem te zijn.

Anjo Verburg

 
english version
Copyright Seamammalswithgreys.org. All rights reserved.