Welkom bij seamammalswithgreys.org

Deze website is gemaakt om aandacht te vragen voor de meest prachtige dieren ter wereld, de zeezoogdieren.

Ondanks het feit dat er al heel veel websites zijn die aan de zeezoogdieren zijn opgedragen voelde ik toch de noodzaak om deze site in het leven te roepen omdat ik voel dat ik iets te delen heb.

En ja, ik weet dat zeezoogdieren en windhonden een hele vreemde combinatie is, maar ze hebben allemaal een heel speciaal plekje in mijn hart. Het feit dat de meeste windhonden een hekel aan water hebben maakt het eigenlijk nog een vreemdere combinatie! Maar hun ellende is net zo serieus als de enorme wanhoop van de walvissen en de zeehonden, en dat is waarom deze website voor zeezoogdieren en windhonden in het leven is geroepen.

Ik was de trotse baas van 3 van deze verlaten en mishandelde honden, helaas is oude Gitana, een windhond uit Spanje, afkomstig van de zigeuners aldaar, een vreselijk mishandelde hond, overleden op bijna 18 jarige leeftijd, heel oud voor dit ras. Ook Kevin, onze vrolijke frans, is overleden in 2010 op 15 jarige leeftijd, en ook mijn allerliefste, mijn kleine windenkindje China is helaas niet meer, overleden op 11 december 2010, op bijna 17 jarige leeftijd, U kunt de geschiedenis van mijn honden lezen door te klikken op de button China, aan de linkerkant van deze website.
En de geschiedenis van de windhonden in Spanje kunt u lezen door op de button Greyhounds te klikken.
Een niet al te vrolijk verhaal, maar we doen ons best, door middel van deze website, om hun situatie te verbeteren.

Deze website geeft hoop. We hebben heel erg hard gewerkt en we hebben al vele mooie dingen bereikt voor de zeehonden, speciaal
voor de Cape Fur Seals. Onder andere een totaal Europees importverbod op alle producten
van deze soort, mede dankzij de inzet van de Partij voor de Dieren en Krista van Velzen van de SP! Deze zeehonden worden heel vaak overschaduwd door de gruwelijkheid van de jacht op de Canadese zeehonden, maar het lot van de Kaapse Pelsrob is net zo gruwelijk.
Er wordt op ze gejaagd in Namibi� en Zuid Afrika, U kunt dit lezen onder de button Zeehonden.

De laatste button is de button Walvissen. Deze koninklijke zoogdieren worden meedogenloos bejaagd door Japan.
Er zijn organisaties die dit willen stoppen, waaronder Sea Shepherd, het is toch te gek dat de Japanners onder het mom van zogenaamd wetenschappelijk onderzoek op de kleine vinvis (Minke Whale) jaagt en deze soort hierdoor bijna uitgeroeid is door dit belachelijke zogenaamde onderzoek. De kleine vinvis is de kleinste baleinwalvis die nog op aarde leeft. Zonder onze bescherming zal deze soort uitsterven, heel snel.

Vooral willen we dat U toch geniet van deze website. Ons doel is om U zoveel mogelijk informatie te geven over de windhonden, de Kaapse Pelsrob en de kleine vinvis.

We staan open voor suggesties van Uw kant, dus aarzel niet om ons te mailen.

We zullen nooit en te nimmer stoppen om de rechten van deze prachtige dieren te verdedigen.
De walvissen, de zeehonden en de windhonden.
 

Met vriendelijke groet,

Anjo Verburg
 
english version
Copyright Seamammalswithgreys.org. All rights reserved.