KLEINE VINVIS

We willen U graag vertellen over een speciale walvis, de dwergvinvis of kleine vinvis.

De dwergvinvis is een gestroomlijnde baleinwalvis die in de meeste oceanen voorkomt. De dwergvinvis of kleine vinvis (Balaenoptera acutorostrata) behoort tot de kleinste balein walvissen in de Noord Amerikaanse wateren en is de op 1 na kleinste baleinwalvis ter wereld.

Deze walvissen hebben honderden baleinen (zo'n 500) die in hun bovenste kaak hangen en deze scheiden hun prooi, meestal kril,plankton en kleine scholen vissen van het oceaanwater.


De dwergvinvis komt voor in alle oceanen, van de tropen tot de polen. Ze migreren per seizoen, ze paaien in de warmere gebieden en fourageren in de koudere streken tijdens de zomer.
Noordelijke dwergvinvissen leven in de Noord Atlantische oceaan en de stille Oceaan, van de pool tot de evenaar, dit hangt af van het seizoen.
Arctische dwergvinvissen leven in de wateren bij Antarctica in de zomer en dichterbij de evenaar in de winter.


Omdat deze walvissoort een niet beschermde status heeft en daarom meedogenloos bejaagd wordt door de Japanse walvisvloot - zelfs in het niet officiele walvisreservaat in Antarctica - hebben ze onze steun nodig om hun uitsterven te voorkomen.
We moeten met alle macht proberen om de Japanners te stoppen, omdat deze dwergvinvissen met uitsterven bedreigd worden door deze meedogenloze en idiote jacht, zogenaamd onder het mom van "wetenschappelijk onderzoek".
We weten allemaal dat dit een excuus is, er worden tonnen walvisvlees ter consumptie aangeboden in Japan, dus niks wetenschappelijk onderzoek, het is werkelijk te schandelijk voor woorden.

Om deze walvissoort te beschermen hebben we een importverbod nodig, in Nederland, maar eigenlijk een totaal Europees importverbod op alle producten van de dwergvinvis. Dit is mogelijk, omdat we ook in het recente verleden een totaal importverbod op alle zeehondenproducten hebben bewerkstelligd, inclusief de producten van
de Kaapse Pelsrob. Dus dit moet ook mogelijk zijn voor de dwergvinvis. We zijn het deze prachtige zeezoogdieren verschuldigd.

Dus alstublieft, help ons in onze queeste. Het is heel belangrijk om dit wereldwijd bekend te maken, de dwergvinvis mag niet uitsterven. Ze hebben onze steun nodig. Zonder ons gaan de Japanners door met hun onzinnige jacht; Sea Shepherd probeert al jaren hieraan een eind te maken en met Uw steun kunnen we dit mogelijk maken.


Protesteer hiertegen bij de regering, de dwergvinvissen hebben geen stem, laten wij hun stem dan zijn. Deze prachtige zeezoogdieren verdienen onze steun.
We kunnen ze toch niet laten verdwijnen van onze aarde?

uit naam van de weinige overgebleven dwergvinvissen,


Anjo Verburg

 
english version
Copyright Seamammalswithgreys.org. All rights reserved.