NIEUWS - HOOFDPAGINA
 

Op deze pagina houden wij U op de hoogte van het meest recente nieuws betreffende de onderwerpen van onze website.
Aangezien de meeste nieuwsitems aangeleverd worden in het Engels en bestaan uit krantenartikelen en artikelen die geplaatst worden op de websites van organisaties die samenwerken met ons, en dit veelal Engelstalige organisaties en kranten zijn omdat dit over internationale misstanden gaat is het voor ons onmogelijk om dit in het Nederlands te plaatsen,  mede door de auteursrechten.
We hopen dat U ons dit niet kwalijk neemt. Het nieuwsblok zal daarom op de Nederlandse pagina ook alleen in het Engels te lezen zijn.
Onze excuses hiervoor.
 
25 Mei 2012:
Goed nieuws. Dankzij uw bijdrage in de vorm van ondertekenen van petities en donaties of welke vorm dan ook heeft IJsland de jacht op walvissen een jaar uitgesteld.
 
Ontroerende beelden van 2 kuddes olifanten die een dodewake houden gedurende 2 dagen voor het huis van Lawrence Anthony die zijn leven aan deze dieren wijdde en in maart gestorven is.
 
 
April 2012:
Goed nieuws:
Het is gelukt! Dankzij de bijdragen van duizenden supporters zoals u, is onze advertentie, die behoorlijk stevige taal bevat, betreffende 2 bedrijven achter de desastreuze Pebble Mineur verschenen in de nationale editie van de New York Times.

Deze advertentie verschijnt eveneens in de London's Financial Times donderdag en wel precies op de dag dat beide bedrijven hun jaarlijkse aandeelhoudersvergadering houden -- daarmee investeerders dwingend om zichzelf af te vragen of ze verantwoordlijkheid kunnen en willen nemen voor deze ramp voor de omgeving.

NRDC zal 400.000 nieuwe protestbrieven op deze vergadering aanbieden en daarmee getuigen wij, samen met vertegenwoordigers van Bristol Bay, tegen de onaccepatabele vernietiging van een van Amerika's laatste en grootste wild reservaten.

 
 
Hallo allemaal,

Goed nieuws, ten eerste, onze Nederlandse minister Bleeker gaat onderzoek plegen naar malafide hondenfokkers, dus dit is geweldig nieuws, misschien hebben we een heel klein steentje bijgedragen aan dit succes, door een item op onze website te plaatsen over malafide hondenfokkers. Kleine steentjes kunnen een grote steen vormen en uiteindelijk een rots. Dus we gaan door met onze acties tegen deze vreselijke hondenfokkers. We zijn meerdere malen bedreigd door ze, maar dit maakt niet uit, laat ze maar komen, we gaan gewoon door en zijn hier absoluut niet bang door gemaakt. Ik geloof in de kracht van de politiek. De kunst is om politici geinteresseerd te maken in onze zaken. Dit heeft enkele jaren geleden geresulteerd in een totaal importverbod op alle zeehondenproducten in Europa, inclusief de producten van de Kaapse Pelsrob, een heel bedreigde diersoort, in de gehele Europese gemeenschap, we hebben politici gevraagd om ons hierin te helpen, en het werkte. En tegelijkertijd hebben we de hele wereld attent gemaakt op deze vergeten zeehondenslacht in Namibie. Het leek eerst hopeloos, vechten tegen de bierkaai, maar uiteindelijk heeft het een geweldig resultaat opgeleverd. Deze zeehonden hadden geen stem, wij hebben gevochten voor ze en waren hun stem, met bovengenoemd resultaat. We willen nu hetzelfde proberen te bereiken voor de duizenden en duizenden hulpeloze puppies, gefokt door harteloze fokkers, alleen maar voor het geld, zoals het altijd gaat. Ja, het gaat altijd over geld, en niet over het welzijn van de dieren. Ik zal nooit stoppen om hiertegen te protesteren, en alles doen wat in mijn vermogen ligt, om dit soort misstanden te stoppen.
Ook goed nieuws over de belachelijke walvisjacht die de Japanners nu al jaren onder het mom van wetenschappelijk onderzoek doen. Ze hebben noodgedwongen hun jacht moeten staken omdat Sea Shepherd de toegang tot hun fabrieksschip heeft geblokkeerd. Wat meteen de vraag doet rijzen waarom er een fabrieksschip nodig is als het alleen om wetenschappelijk onderzoek gaat. Maar nee, de vinvissen, het vlees dan, zijn zeer gewild in Japan, en daar gaat het dus alleen maar om. Niks wetenschappelijk onderzoek, en mede door onze campagnes weet de hele wereld nu dat dit zo is. Het gaat ze alleen maar om de consumptie van walvisvlees, dit levert duizenden dollars per vinvis op op de Japanse markt. En ze denken nog steeds dat wij dit geloven. Te idioot voor woorden. Maar dit jaar, dankzij Operation Devine Winds van Sea Shepherd hebben ze slechts 25 procent van hun waanzinnige quotum kunnen vangen en hebben voortijdig de vangst moeten stopzetten. Applaus voor Sea Shepherd dus, en dank jullie wel voor het redden van heel veel dwergvinvissen dit jaar.
 
 
 
 
Klik hier voor nieuws over  GREYHOUNDS


Klik hier voor nieuws over de KAAPSE PELSROB
Rusland verbiedt handel in zeehond huiden (update 19-12-2011)
artikel Sea Shepherd (update 11-7-2011)
artikel Sassi (update 11-7-2011)
artikel Animal Rights (update 11-7-2011)
Klik hier voor nieuws over de DWERGVINVIS (latest update 25.08.2011)

Hier een filmpje dat u zeker niet wilt missen waarin een dank-je-wel show te zien is van een bultrug walvis die zijn redders, de helden van The Great Whale Conservancy, wil bedanken nadat die de walvis redden uit visnetten.

Stop the Faroe Islanders annual Slaughter !

Met vriendelijke groet,


Anjo Verburg

 
english version
Copyright Seamammalswithgreys.org. All rights reserved.